کد خبر : 9715
تاریخ انتشار : شنبه 10 آبان 1399 - 11:27
-

راهکارهایی برای بهبود روند کاری شوراهای شهر

ابراهیم پورتقی سیدی، فعال فرهنگی و رسانه ای در یادداشتی به تببین راهکارهایی برای بهبود روند کاری شوراهای شهر و مدیریت شهری پرداخت. به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا، متن یادداشت به این شرح است شورای اسلامی شهرها، حلقه وصل کننده ی مردم، مدیریت شهری و دولت می باشند. اینان که خود نمایندگان شهروندان هستند، به

ابراهیم پورتقی سیدی، فعال فرهنگی و رسانه ای در یادداشتی به تببین راهکارهایی برای بهبود روند کاری شوراهای شهر و مدیریت شهری پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا، متن یادداشت به این شرح است

شورای اسلامی شهرها، حلقه وصل کننده ی مردم، مدیریت شهری و دولت می باشند. اینان که خود نمایندگان شهروندان هستند، به منظور محقق ساختن مفهوم واقعی مشارکت مردم در برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی طرح ها و برنامه های شهری، موجودیت یافته اند، بنابراین، باید حداقل اقداماتی بدین شرح را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند:

  1. صداقت، شفافیت و انعطاف پذیری، برگ برنده ی برنامه ریزی است؛ برنامه های شهری می بایست از طرف شورای شهر به مردم به صورت شفاف و صادقانه ارائه شود. این کار افزایش حس اعتماد شهروندان را فراهم می کند.
  2. نظرات شهروندان را محترم بشمارند؛ منافع مادی، حس بشردوستی، انگیزه های مذهبی، قومی، احساس وظیفه و… دلایل متفاوت مردم برای مشارکت است که نباید آنها را تهدیدی برای طرح ها برشمرد، بلکه فرصت هایی است که شورای شهر می بایست برای ایجاد یک پشتوانه قوی و محکم برای پیشبرد امور از آنها استفاده کند.
  3. زمینه سازی مناسب برای آشنایی مردم با قوانین و مقررات شهری می بایست صورت گیرد؛ شهروندان گاها به دلیل اینکه با فواید مقررات شهری آشنا نیستند با آن مقابله می کنند و یا به شکل های گوناگون، از اجرای آن طفره می روند. بهتر است مدیران شهری فرصت های آموزشی برای آشنایی شهروندان با مقررات شهری را فراهم نمایند. برگزاری مسابقات در زمینه چهره شناسی شهر و معرفی عناصر زیبایی در شهر از این جمله است.
  4. برنامه ریزی دقیق و پیگیری، یکی دیگر از عناصر مدیریت شهری است؛ پروژه ها می بایست براساس حقایق شهر طراحی و متناسب با کالبد و فضای شهری باشد. این امر می تواند منجر به ایجاد روش های محیطی جدید در برنامه ها و طرح های شهری باشد که برای اولین بار در سیستم برنامه ریزی شهری اتفاق می افتد. ارائه گزارش پیشرفت کار به مردم می تواند از تعارضات کاسته و نسبت به ادامه ی کار طبق برنامه ی تدوین شده، ایجاد امیدواری اجتماعی نماید.
  5. برای بوجود آوردن ایجاد انگیزه بیشتر مشارکت در شهروندان، بهتر است طرح ها از حالت نوشتاری به حالت تصویری (بیلبورد، اسلاید و حتی در قالب لوح فشرده) در معرض دید و در اختیار مردم گذاشته شود؛ از طرفی ثبت دقیق نمادهای مشارکت، همراه با تبلیغات وسیع حتی به صورت موردی می تواند در ایجاد فرصت های جدید مشارکتی، بسیار مؤثر باشد. معرفی شهروندانی که به هر ترتیب با شهرداری ها همکاری می نمایند در محافل عمومی و صدور تقدیرنامه از طرف مجموعه مدیریت شهری برای شهروندان نمونه، موجبات ارتباط قوی شهروندان با مدیریت شهری می شود.
  6. بهره گیری حداکثری از کارشناسان (سرمایه های فکری جامعه)؛ به ویژه در شهرهای کوچک و استفاده از توانمندی های بومی، فرصت بسیار مغتنمی است که می تواند زمینه ظرفیت سازی محیطی، همراه با اعتمادسازی در شهروندان را افزایش دهد.
  7. برای آنکه مدیریت شهری را به یکی از مهم ترین ابزار کار تجهیز کنیم، بسیار مناسب است که شورای شهر با استفاده از تکنولوژی روز، اقدام به ایجاد بانک جامع زمین مرجع نماید که کلیه ی لایه های اطلاعاتی فیزیکی، محیطی و فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و تجاری را در برداشته باشد. مسلماً بکارگیری گسترده از قابلیت های سامانه ی GIS در مدیریت شهری، راهگشای بسیاری از مسایل می باشد.






ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.