کد خبر : 17721
تاریخ انتشار : جمعه 25 آذر 1401 - 21:38
-

اجرای طرح جامع گردشگری در شهرستان سوادکوه شمالی باعث رشد متوازن گردشگری منطقه خواهد شد

ابراهیم پورتقی سیدی، فعال فرهنگی و رسانه ای  خواستار اجرای اجرای طرح جامع گردشگری در شهرستان سوادکوه شمالی شد.

به گزارش کارنامه فردا ،در این یاداشت آمده است:با توجه به قابلیت و ظرفیت های  بسیار زیادی  در شیرگاه وجود دارد، اجرای طرح جامع گردشگری در شهرستان سوادکوه شمالی  می تواند  رشد متوازن گردشگری در منطقه ها مختلف شیرگاه  فراهم آورد   و این در حالی است که حداقل در چند ساله  گذشته با حمایت بخش خصوصی و دولت بویژه مسئولان استان و شهرستان، زیرساخت های مناسبی در حوزه های اقامت و خدمات رسانی به گردشگران در این شهرستان ایجاد شده، با این وصف به نظر می رسد توسعه گردشگری در گام نخست عمدتاً در منطقه ها شهری این شهرستان کمتر اجرا شده و عمل به منطقه ها روستایی این شهرستان کمتر توجه شده است، با این وصف به نظر می رسد در صورتیکه سیاست کلی کشور و استان براساس توسعه مالی و فرهنگی بر مبنای گردشگری استمرار یابد، می توان با تکیه بر منطقه ها روستایی  به این مهم دست یافت.

 

شهرستان سوادکوه دارای ظرفیت های فراوانی است که می تواند گفت تا به امروز از تمام ظرفیت های این شهرستان برای توسعه گردشگری استفاده نشده است و روستاهای این شهرستان نیز از این امر مستثنی نبوده و متأسفانه تا به امروز گام جدی برای توسعه گردشگری روستایی در این شهرستان برداشته نشده است.

 

در روز گذشته با سفری که  به روستاها و بخش های مختلف این شهرستان داشته ام به نیکی دریافتم که خوشبختانه تنوع جغرافیایی و اقلیمی در شهرستان سوادکوه ظرفیت های مناسبی را برای گردشگری و سرمایه گذاری روستایی فراهم است  و گردشگری روستایی می تواند بستر مناسبی برای تحقق بومی سازی گردشگری و توجه به خرده اقلیم ها باشد.

 

در سفر به بخش های مختلف شهرستان سوادکوه ، روستاهای لفور ، مناطق مختلف روستایی  جاده نظامی و بخشی از خانه بکر مسیر ریل راه آن بازدید شد. این منطقه ها روستاهایی که هر کدام می تواند به تنهایی مقصد مناسبی برای گردشگری روستایی باشند ولی توسعه زیرساخت ها در این روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است، بعلاوه بازسازی اضطراری بناهای قدیمی  این روستاها که متأسفانه در معرض خطر تخریب قرار دارند می تواند اولین قدم مهم برای توسعه زیرساخت های گردشگری بشمار آید.

 

درحالی که استفاده از ظرفیت های بالای جنگل و منابع طبیعی  هم می تواند تاثیر بسیاری دررونق گردشگری درمناطق شمالی کشورداشته باشد ،اماتجربه نشان می دهد تخریب این نقاط توسط برخی گردشگران می تواند ضررهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

قطعا وجود جنگلها ، رودخانه طبیعی و ساخت سریال پایتخت  در سواد کوه موجب شده تا این منطقه به یکی از بهترین مکانهای گردشگری در شمال ایران تبدیل شود وهرساله تعداد گردشگران ایرانی وخارجی به این منطقه سفر کنند.

 

باید مسئولین  بدانند به دلیل داشتن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، اقلیم متفاوت، جذابیت‌های دیگر وجود زیرساخت همانند  راه‌آهن سوادکوه شمالی را  می تواند به یکی ازمناطق مهم گردشگری توسعه یافته  تبدیل نمایید .

 

با وجود بافت قدیمی روستای های  لفور ، منطقه جنگلی نسوم کلیج خیل ،جاده اصلی شیرگاه به بابل، پارک های جنگلی ها مختلف  ، منطقه جنگلی افراکش زیولا  پلهای شاهپور، شاه عباسی و.. تا این منطقه به یکی از زیباترین مناطق گردشگری در کشور تبدیل نمایید.

البته در ادامه این سفردرمنطقه لفوربه عینا مشاهده  کردم  مکانهای طبیعی وجود دارد همچون  قبورامامزادگانی همچون ، امامزاده سیدعلی کیا سلطان که  نباید فراموش کرد.

با وجود بیش از ۱۰ منطقه مهم ونمونه گردشگری در سوادکوه قطعا مدیران می توانند برای  این منطقه برای توسعه دادن صنعت گردشگری داشتن برنامه منسجم و هدفمند داشته باشند.

به نظر می رسد نبود حمایتها وزیر ساختهای مورد نیاز، درکنار واگذار نشدن مناطق نمونه گردشگری به سرمایه گذاربا حمایت منابع طبیعی  می توان ازجمله مشکلات مهم در زمینه رونق گردشگری را با تشکیل انجمن راهنمایان بلد و  دهیاران  برای پوشش تورهای ورودی به شهرستان و ساماندهی خانه این شهرستان را از معبر به مقصد تبدیل کرد.

البته باید براین موضوع واقف باشیم که طبق قانون ماده سه، به غیراز ذخیرگاه های جنگلی که کسی حق کوچکترین دخل وتصرفی را ندارد ،در بقیه جاها می توان برای گردشگران تفرجیگاه  ایجاد کرد.

 

به جرات میتوان گفت که محله های  شیرگاه یکی از مهمترین مراکز توسعه گردشگری بشمار می آیند ،که  فرایند این نکته می تواند تأثیر به سزایی در اقتصاد پایدار و رشد روستاها بویژه روستاهای محروم داشته باشد و بعلاوه موجب تنوع در ارائه بسته های سفر و توزیع مناسب سفر به گردشگران و علاقمندان می گردد، لذا با توجه به قابلیت های این شهرستان از منظر معماری، صنایع دستی آداب و رسوم، در این منطقه ها نباید گردشگری صرفاً به منطقه ها شهری محدود گردد و این در حالی است که در کنار تنوع فرهنگی، معماری و منظر روستاها نیز می تواند به خوبی بستر مناسبی برای توسعه گردشگری محلی بشمار می رود

از مقام عالی دولت در شهرستا ن سوادکوه شمالی تقاضای داریم در راستای  پاسداشت و نگاهداشت میراث فرهنگی ناملموس روستا ها  وجود دارد با کوشش و برنامه ریزی های مناسب باهدف توسعه فرهنگ گردشگری با تکیه بر توسعه گردشگری روستایی در دستور کار خود قرار داده که در این بین همکاری هرچه بیشتر اهالی روستاها و نهادهای مرتبط با این موضوع همانند دهیاری ها و بخشداری ها می تواند بسیار مؤثر باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.