کد خبر : 14538
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 اسفند 1400 - 12:33
-

۸ میلیون پایه و نهال بذری و رویشی در آذربایجان غربی تولید شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: استان با تولید ۸ میلیون اصله پایه و نهال بذری و رویشی سالم و استاندارد در رتبه نخست تولید در کشور قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: استان با تولید ۸ میلیون اصله پایه و نهال بذری و رویشی سالم و استاندارد در رتبه نخست تولید در کشور قرار دارد.

به گزارش کارنامه فردا ،اکبر کرامتی آذربایجان غربی در چندین سال اخیر بزگترین قطب تولید نهال در کشور به شمار می‌رود، افزود: ۶۰ واحد نهالستان و مراکز کشت بافتی دراستان مجوز فعالیت از سازمان جهاد کشاورزی را دریافت کرده اند که این واحدها علاوه بر تأمین نهال‌های مورد نیاز باغداران استان، بخشی از نهال‌های تولیدی خود را برابر ضوابط قرنطینه و بهداشت گیاهی به سایر استان‌های کشور فرستاده و قسمت زیادی را نیز به کشورهای عراق و جمهوری آذربایجان، ارمنستان و افغانستان صادر می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مساحت کل نهالستان‌های استان حدود ۳۰۰ هکتار، متغیر بسته به سال تولید است، گفت: از این میزان ۱۵۰ هکتار با مجوز و بقیه بدون مجوز هستند و در این زمینه هزار نفر به صورت دائمی در زمینه تولید نهال اشتغال دارند و حدود ۴۶ هزار نفر روز نیز به صورت فصلی اشتغال دارند.

کرامتی اضافه کرد: این نهالستان‌ها در تولید ارقام مختلف نهال‌هایی با پایه بذری و پایه‌های رویشی درختان دانه‌دار از جمله سیب، گلابی، به و درختان هسته‌دار مانند هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو، زردآلو، بادام و محصولات انگور و گردوی پیوندی و گل محمدی و انواع نهال گیاهان دارویی با پایه‌های رویشی و بذری با تولیدکنندگان برتر کشور رقابت دارند.

وی خاطر نشان کرد: در مراکز کشت بافتی هم انواع پایه رویشی و همچنین انواع نهال رویشی با ارقام جدید و بازارپسند تولید و عرضه می‌شود و در تولید گردوی پیوندی نیز رتبه اول را داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: تعداد مراکز کشت بافتی ۲ واحد با ظرفیت تولید ۳ میلیون اصله پایه و نهال در سال در شهرستان ارومیه با نام شرکت دانش بنیان رویان پژوهش آذربایجان و شرکت دانش بنیان اروم زیست تاک است.

نهالستان‌های بدون مجور و نبود باغ مادر به همراه سرمایه گذار از مهمترین مشکلات این بخش است

وی، وجود نهالستان‌های بدون مجوز، عدم وجود باغ مادری در استان و نبود سرمایه گذار را از مهمترین مشکلات نهالستان‌های استان برشمرد و افزود: در طی پنج سال اخیر با پیگیری‌ها و نظارت کمیته فنی نهال استان فعالیت نهالستان‌های غیرمجاز به نصف کاهش یافته است.

کرامتی بیان کرد: استفاده چشمگیر از پایه‌های رویشی در نهالستان‌ها در سال‌های اخیر و حذف تدریجی پایه‌های بذری، بسته بندی منظم تر، استفاده از کاتالوگ در نهالستانها، رشد چشمگیر تولید نهال گردوی پیوندی، استفاده از لیبل و صدور گواهی بهداشتی از نتایج نظارت مستمر بر تولید نهال در استان است.

وی اضافه کرد: با توجه به رفع ممنوعیت صدور مجوز در سال جاری، بیش از ۲۵ واحد از نهالستان‌های بدون مجوز این استان تشکیل پرونده داده و در حال صدور مجوز تولید نهال است.

کرامتی با بیان اینکه کشاورزان قبل از خرید نهال از سلامت و اصالت نهال اطمینان حاصل کنند و نهال مورد نیاز خود را صرفاً از نهالستان‌های مجوزدار و مورد تأیید کمیته فنی نهال استان تهیه کنند، افزود: کشاورزان در خرید نهال به برچسب و لیبل نهال دقت کرده و نهال خود را با فاکتور رسمی از محل نهالستان‌های مجوز دار تهیه کنند.

وی تصریح کرد: تهیه هر گونه نهال از مراکز غیر مجاز و دپو شده علاوه بر عدم اطمینان از اصالت پایه و پیوندک می‌تواند در بلند مدت هزینه‌های مازاد بر باغدار تحمیل نموده و هدف نهایی حاصل نگردد.

کرامتی گفت: در ایام تعطیلات عید نوروز در کلیه گمرکات استان و همکاران قرنطینه نباتی در مدیریت حفظ نباتات سازمان جهت ارائه خدمات در قالب صادرات، واردات و ترانزیت محموله‌های کشاورزی در آماده باش کامل هستند و حضور مستمر خواهند داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.