عضو رژیم شناسان تغذیه ایران:
افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم/چگونه تشنه نشویم

دکتر ابراهیم مهدوی ، در گفتگو با خبرنگار کارنامه فرداگفت: غذای مناسب از اولین و مهمترین نیازهای هر موجود زنده و از جمله تمام انسانهاست. گرچه با توجه به موقعیت محیطی و فرهنگ هر جامعه، نوع و مقدار غذای دریافتی تفاوتهایی دارد، ولی عموماً همه انسانها چندین بار در طی شبانه روز غذا مصرف میکنند تا بتوانند سالم و قوی بوده و فعالیتهای روزمره را بخوبی انجام دهند.
این کارشناس تغذیه افزود: هنگام تغذیه خون فراوانی به دستگاه گوارش سرازیر میگردد که به همین دلیل بی حالی و کاهش توان فعالیت فکری به محض پایان غذا خوردن اتفاق میافتد بنابراین بدیهی است که روزه داری با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن به ویژه به دستگاه مغزی-عصبی به سلامت بدن و ایجاد فرصت کافی برای فعالیت مناسب و کافی فکری کمک شایانی میکند.
وی همچنین در خصوص روش مصرف مواد غذایی در وعدههای افطار و سحر، گفت اگر غذا بسیار آبکی باشد و نان در آن تیلیت شود همچنین نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیمهای گوارشی به غذاها شده که منجر به برخی بیماریها و نارساییهای گوارشی میشود؛ همچنین مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتیهای دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن میزند.
مهدوی ادامه داد: خوردن غذاهای سرخ کرده مانند کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی نیز میتوانند سبب تشنگی افراد در طی روز شده همچنین مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و نوشیدن نوشابههای گازدار در وعده سحر سبب بروز ناراحتیهای گوارشی ای از قبیلترش کردن، سو تغذیه و افزایش احتمال چاقی میشود.
عضو رژیم شناسان تغذیه ایران با اشاره به اینکه کم خوری و ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر نیز سبب بروز مشکلاتی میشود اظهار کرد: کم خوری در وعدههای سحر و یا افطار همچنین ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر میتواند سبب بروز مشکلاتی مانند سو تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون و غیره شود که به سلامت افراد لطمه جدی وارد کند بنابراین از این رو رعایت تناسب و تعادل در وعدههای سحر و افطار اهمیت فراوانی دارد.
متخصص تغذیه و رژیم غذایی خاطرنشان کرد: عدم نوشیدن مایعات کافی، نوشیدن چای و قهوه و کاکائوی فراوان و غلیظ، عدم مصرف و یا مصرف ناکافی میوهها و سبزیجات همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف میوه و سبزی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت. مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. همچنین مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمیشود. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوانی از دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش میدهد.
عضو هئیت مدیره انجمن تغذیه مازندران در تو صیه خاص برای افراد خاص در این ماه گفت: روزه در این افــراد بــیمار بــا توجه به نوع بیماری متفاوت است در بعضی از بیماری ها افراد می توانند با مشاوره با متخصص تغذیه روزه بگیرند و حتی گاهی روزه داری برای آنان مفید است ولی بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلی قرار دهند و بدون مشورت اقدام نکنند به ویژه افرادی که تحت رژیم های خاص درمانی هستند.
وی افزود:سالمندان اگر روزه می گیرند باید مراقبت بیشتری بنمایند کاهش میزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه شود و اینگونه سرگیجه ها اگر موجب افتادن شود برای سالمندان خطر آفرین است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصاٌ شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای آنان مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
کارشناس تغذیه و رژیم در مانی در پایان خاطر نشان کرد: ورزشکاران باید توجه داشته باشند که حرکات ورزشی ، تمرین و مسابقات باید به نحوی تنظیم شود تا با زمان افطار حداقل دو ساعت فاصله داشته باشد . و برای انجام مسابقات مهم در ماه مبارک رمضان لازم است با متخصص تغذیه مشورت نمایند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰